ITALIA

ITALIA

Italia er landet for de som elsker kultur, god mat og god drikke. I Italia lever de for å spise og ha det godt, og familien kommer foran alt. Italiensk regnes attpåtil som et av verdens vakreste språk, og fotballen deres hører også med til verdens beste, for de som er interessert i slikt. I tillegg er Italia fylt opp av byer, landsbyer og regioner fulle av sjarme og hygge. Milano er en pulserende storby, og en hovedstad innen mote. Firenze byr på kultur, Venezia har gondoler og Roma har det hele. Klimaet er godt mer eller mindre året rundt, og du kan både bade i Middelhavet og gå på ski i fjellene.

Utadvendte italienere

Når du kommer til din nye italienske skole, vil du oppdage at det er lett å få venner. Italienerne er generelt svært utadvendte og de er lette å komme i kontakt med. Sosialt samvær er viktig i Italia. Her spilles det fotball og drikkes kaffe på kafe. De har alltid tid til en prat og en lang middag.

Du lærer italiensk på skolen og ved å snakke med din italienske vertsfamilie. Du må regne med å få mye god mat, og tilbringe mange timer ved et svært hyggelig matbord. Mat og det sosiale samværet rundt mat er en viktig del av det italienske kulturlivet, og hver søndag samles gjerne hele familien til en svært lang lunsj.

Lev som en italiener

Er du på utveskling i Italia får du virkelig oppleve å være italiener for en stund. Det tar neppe lang tid å venne seg til alle herlighetene som til sammen utgjør den italienske kulturen. Siden du bor hos en italiensk familie og går på italiensk skole, vil du ikke bare lære språket. Du vil også lære alle de lokale ord og uttrykk, som gjør språket ekstra levende og unikt.

Italiensk mat er noe de aller fleste kjenner til. Pizza og pasta er populære retter også her hjemme. I Italia smaker det hele enda bedre. Her lages maten av nypresset olivenolje, tomater som har modnet i solen og kjøpes inn på markedet og masse hvitløk. Matkulturen varierer med hvor i Italia du er. Noen steder er det sjømaten som står i fokus, andre steder er det villsvin som er spesialiteten.

Utforsk landet

Italia har mye å by på av mangfold. Her er det fjell med mulighet for ski, maleriske landsbyer, bølgete landskap, kyst, øyer og, ikke minst, Sicilia, en vakker perle av en øy full av landsbyer som er så vakre at du aldri vil glemme dem.  

Roma er en drøm for mange. Her finnes Vatikanet, Peters kirken, Spansketrappen, Trevi fontenen og en hel haug av andre berømte steder. Her kan du vandre i hellige fotspor, og virkelig kjenne historiens vingesus. Et år som utvekslingsstudent i Roma gir deg mulighet til å ikke bare utforske alle de kjente stedene, men også alle de ukjente perlene. De som bare de innfødte vet om. Det er jo nettopp dette utvekslingen handler om. I tillegg til skolegang og derigjennom utdannelse, skal du bli

Privacy Policy