SPANIA

SPANIA

Spania er et kongerike, og det offisielle navnet er dermed Kongeriket Spania eller Reino de Espana som de sier på spansk. Landet befinner seg på Den iberiske halvøy sør i Europa. I nord grenser Spania mot Andorra og Frankrike, i sør mot Gibraltar og i vest går grensen mot Portugal. Hovedstaden i landet heter Madrid og det høyeste fjellet de har er vulkansk, heter Teide og strekker seg 3 717 meter over havet.

Spania er mer enn bare fastland. Til kongeriket hører også øygruppen som kalles Balearene, der Menorca, Mallorca og Ibiza befinner seg. Velkjente øyer for veldig mange nordmenn. Den andre øygruppen som også hører innunder Spania er Kanariøyene, som for øvrig befinner seg i Atlanterhavet. Spania er arealmessig det fjerde største landet i Europa. Det er faktisk bare Russland, Ukraina og Frankrike som er større. Dette betyr at spanjolene kan boltre seg på hele 505 955 kvadratkilometer.

Madrid

Den spanske hovedstaden heter som sagt Madrid. Dette er også landets største by med sine mer enn tre millioner innbyggere. Takket være de over seks millionene som utgjør storbyområdet, blir Madrid EUs tredje største by. Hovedstaden befinner seg midt i landet, hele 667 meter over havet og har en flate på 604,3 kvadratkilometer. Madrid er faktisk den hovedstaden i Europa som ligger nest høyest. Den som ligger høyest over havet er hovedstaden i Andorra.

Utveksling i Spania

Velger du å reise på utveksling til Spania kan du velge om du skal bo i en storby med pulserende liv eller om du skal bo nær stranden. Landet gir deg mulighet til begge deler. Velger du Malaga kan du nyte strandlivet hver dag etter skolen, mens velger du Madrid kan du besøke verdenskjente museer og andre flotte severdigheter. Velger du Barcelona kan du få både i pose og sekk, pulserende byliv og herlig strandliv. I Spania får du nyte godt av den livsstilen landene rundt Middelhavet er så kjente for. Siesta midt på dagen og en hyggelig samlingsstund rundt matbordet om kvelden. Du lærer språket ved å bo hos en vertsfamilie, som er tilpasset deg, samt gå på skole og delta i aktiviteter sammen med dine nye klassekamerater. Du er garantert et minne for livet og grundig kjennskap til en kultur og en livsstil som lenge har virket tiltrekkende på mange nordmenn.

Spanske opplevelser

I Spania kan du se tyrefekting, lære deg å danse Flamenco eller delta på det som kalles «verdens største matkrig», Tomatino-festivalen. Den spanske atmosfæren er varm, inkluderende og spennende. Her lever de livet sitt ute, rundt matbordet med venner og familie. Den deilige temperaturen gjør at dette er mulig, nesten hele året rundt. Det er også enkelt å komme seg rundt på fritiden, slik at du kan besøke landet og alt det har å by på. Etter hvert som du behersker språket bedre og bedre, vil du oppleve å bli kjent med landet og menneskene på en annen måte. Du kommer rett og slett dypere inn i kulturen. Spansk er et av verdens mest talte språk, og dette er dermed noe som vil komme deg til stor nytte i fremtiden.

Privacy Policy